Mit találtam!…még mindig Horizon

ikertu

új minták

Már nem volt értelme nekilátni a pingvines tűzésének, gondoltam kicsit ismerkedek a Horizonnal. És találtam sok sok új mintát, csak ezek kicsit jobban el voltak dugva.

ikertu2

ilyen is van

Messziről nézve a képeket, mintha szellem képesek lennének. De a látszat csal! Ezek a minták ikertűvel készültek. A baloldali szál melírozott, a jobb oldali pedig egyszínű pink. Nagyon élveztem a játékot, kipróbáltam sok sok öltést.

A lényeg:

van egy gomb, amivel a gép tudomására hozzuk, hogy most ikertűvel fogunk alkotni. Ezáltal (nagyon okosan) átgondolja a mintákat és jelzi, hogy melyiket NEM tudja ebben a felállásban kivarrni. Tehát mind a 250 minta nem alkalmas a dupla tűvel való kivarrásra, de igen sokat engedélyez. Vannak olyanok is, amit átméretez és kicsiben ugyan (hogy mind a két minta egymás mellett elférjen) de kivarrja. Érdemes vele játszani, nagyon jó! Hogy én ezt a Berninánál miért nem próbáltam ki?!

Egyre inkább az a meglátásom, hogy ez nagyon jó kis gép, de nem lehet vele ‘ész nélkül’ varrni. Sokszor van, hogy ő is javasol, de nem mindig. Figyelni kell rá és arra is, hogy amit szeretnénk az lehetséges-e. (pl. a nyitott FMQ-talpnál (szabadgépi tűzőtalpnál) szívbaj nélkül megengedi, hogy 5mm széles cikk-cakk  öltéseket állítsak be, de a talpban fizikailag nem fér el több, mint 2,5mm. Azaz az eredmény az lesz, hogy az első öltésnél a talpra megy a tű és már el is tört!!!) A szuper az lenne, ha ezt is látná és szólna! Nem is vagyok telhetetlen, ugye?!



Szólj hozzá Te is!

Oldalak

Témakörök

Keresés

Archívum

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Egyebek