Még egy kicsit a ‘swap’-ről…

Engem változatlanul nagyon foglalkoztatnak a textil portrék. Vettem is egy leckét Maria Elkinstől. Az ő útmutatásai alapján kezdtem neki ismét. Merthogy az önarcképemet már korábban megvarrtam, de a saját elképzeléseim szerint. Nagyon furdalta a kíváncsiság az oldalamat, vajon ő hogyan csinálja, hogyan tanítja.

Gondoltam kihasználom ezt a lehetőséget és a következő festményes képemet evvel a technikával készítem.

Jan Vermeer: Leány gyöngy fülbevalóval c.képét ill. annak egy részletét használtam fel.

félkész

félkész

Így nézett ki, amikor csak az első két szín volt meg. Szerintem ha itt abbahagyom, tűzöm, stb. pont ugyanúgy megfelelt volna a célnak. (Igaz itt pont a fülbevaló hiányzik. Ezt előre kivágtam már, de addig nem akartam felvasalni, míg a sötét részt is rá nem vasalom. Ha így akartam volna befejezni ici-pici módosítást azért tettem volna még.)

kész

kész

Összesen 5 színnel dolgoztam, ez a végleges formája. Már csak a tűzés, vagy inkább tűfestés hiányzik róla, ami a hiányzó apró részleteket még megadja. Mivel ez a swap-re készül, a mérete 20×20 cm.

Nekem nagyon tetszik, nem is tudom elküldjem? ne küldjem?4 hozzászólás érkezett ehhez a bejegyzéshez

 1. Adél

  Nehéz döntés.Szerintem is jól sikerült.

 2. Nóra

  Feltétlenül küldd el, nagyon jól sikerült.
  De meg kell mondanom, nekem a félkész állapotú kép még jobban tetszik: a szép, finom arcvonások, ahogyan kiemelkednek a sötét háttérből..Ahogyan írtad, még egy kis tűzés és szerintem akár fülbevaló nélkül is tökéletes.

 3. Polyák Ildi

  Nem a balfelé fordul a feje az eredetin? Amúgy nekem is az első változat tetszik jobban. Ha még nem láttad volna, nézd meg filmet! Ugyanez a címe.

 4. admin

  De igen! Ez benne a trükk, minden egyes ilyen – általam elkészített – képen elkövettem egy kis módosítást.Itt pl. azt, hogy megfordítottam.:o)))

Szólj hozzá Te is!

Oldalak

Témakörök

Keresés

Archívum

2021. szeptember
h k s c p s v
« nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Egyebek