Swap 2011…a legújabb képem

és akkor legyen ismét egy magyar festő műve…után szabadon.

Ugye, felismerhető?

Ugye, felismerhető?

Furcsa dolog ez a swap.

Egyrészt, mert utána kellett néznem elég sok dolognak,- és így akaratlanul is tanul az ember -, másrészt mert talán megbarátkozom olyan képekkel is, amit eddig nem kedveltem.

Pl. ez a kép-Magányos Cédrus-  sohasem tartozott a kedvenceim közé. De így, hogy megpróbáltam tűfestéssel kivarrni, más szemmel látom. Mivel elég nehéz kivarrni egy festett képet, ezért ez csak egy próbálkozás és csak remélni tudom, hogy felismerhető. A színeket muszáj volt helyenként módosítani, hiszen az egy-két árnyalatot még ha ki is tudnám varrni, nem érvényesülne a kívánt hatás. És azt se felejtsük el, hogy az enyém mindössze 20 x 20 cm-es.

Addig addig nézegettem, míg varrtam rá egy keretet.  Sajnos a fénykép nem annyira jó így róla. Egy kis sajátfestett pamutszatén, és véletlenül pont olyan narancssárga…

Magányos cédrus

Magányos cédrus

Viszont elvoltam vele egy délután, kb.15 féle színt ( árnyalatot) használtam hozzá, még sem tűnik tarkának. Az egész egy (piszkos-) fehér tüllre készült. Természetesen ez csak egy részlet, mert ekkorába nem fér bele ennyi minden.

Kinek is küldjem? Esetleg a tengerentúlra, hadd vigye hírét a kiváló  magyar festőknek!6 hozzászólás érkezett ehhez a bejegyzéshez

 1. mamis

  Ez gyönyörű!!!Csodálattal nézem, hogy miket alkotsz (és azért egy kicsit irigykedem is…)!

 2. Polyák Ildi

  A képed zseniális, de a keret szerintem nem illik sem a kép mondanivalójához, sem Csontváryhoz úgy egyáltalán.

 3. admin

  Hát sajnos, ennek technikai okai voltak. Kicsit elszámoltam magam és a kép kicsi lett. Így muszáj volt valamivel bővíteni, és jobb nem jutott eszembe.:o)))

 4. admin

  Köszönöm szépen, örülök, hogy másnak is tetszik. Én is egyre jobban élvezem.
  Ugyan csak havonta egyet kellene varrni, már jóval előrébb járok, mert érdekel a dolog.

 5. Ági

  A fa gyönyörű! Már vagy 10 perce csak nézem a képet, és csak csodálom :-)) Egyébként is nagyon szeretem Csontváry képeit, de így, gyönyörűségesen megvarrva még közelebb áll hozzám. (Szerintem is a narancssárga keret egy kicsit erős szín hozzá, de tudom, hogy a fényképek teljesen máshogy adják vissza a szineket, mint az élő kép)

 6. mums

  Zsenialis! Nagyon jo lett, mint az elozo keped.
  Ellenben a keret nem illik hozza szerintem.
  Lehet , hogy egy szurkes arnyalat jobb lenne hozza.
  Keret nelkul is tokeletes!

Szólj hozzá Te is!

Oldalak

Témakörök

Keresés

Archívum

2021. szeptember
h k s c p s v
« nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Egyebek