Póló festés II.

Folytatás.

A fiúk kedvence lett a pókos, ugyanis (egy kis képzelőerővel) egy ronda nagy pókra hasonlít a mintája.

4.

pólófestés
Egyből két színben is festettünk, bíztunk benne, hogy jól sikerül. Kiindulás a hosszában félbehajtott pólóból, majd kb. a középen összecsípve elkezdjük spirál alakban összetekerni.

Mosás után így néz ki:

barnapókos póló

 5.

kékpókos póló

“Navy” kék + citrom sárga színekkel dolgoztunk. Ez is várakozásunknak megfelelően, jól sikerült. 

kék sárga pók

6.

szivárványos

Ez az alap, mikor a spirálban összetekert póló minden cikkét más színűre, ha lehet a szivárvány színek sorrendjében festjük be.

És a végeredmény:

szivárvány színekben

 Miután min.12 órát pihentek ebben a kellemes melegben zacskóban, egyesével az előírás szerint kimostuk, majd átadtuk kezelésre a mosógépnek. 60 fokon, bőséges öblögetés mellett kimosattuk , kiöblítettük újra.

Sajnos, (nagy számok törvénye) olyan is van, hogy valami nem sikerül jól. Pl. ez a póló. barnacsíkos póló

A mintával nincs is baj, de a zacskó hozzáért és bal oldalt (ahol én már az alapszínt szerettem volna meghagynyi) összefogta és lett rajt egy ronda folt. Na, ilyenkor  mit lehet tenni? Fogalmam sincs….

 8 hozzászólás érkezett ehhez a bejegyzéshez

 1. Andrea

  Szia Zsuzsa!
  Nagyon szeretem olvasni a blogodat. Quilt, virágok, festés, szóval sok mindenről írsz ami engem nagyon érdekel.Köszönöm a részletes magyarázatot a pólófestésnél. Próbálkozom nyáron én is vele.
  Várom a következő munkádat!

 2. mamis

  Mivel már többször jártam itt,ezért szeretnék segítséget kérni.Gépi hímzőcérnát szeretnék rendelni,de sajnos itthon nem igen találok.A hímzős fórumban olvastam,hogy te már rendeltél külföldről.Megkérdezhetem,hogy honnan és mennyi idő alatt ér ide? Segítséged előre is köszönöm.

 3. admin

  szia Mamis,
  megpróbáltam neked válaszolni, de mindkét alkalommal visszajött a levél. Mintha nem lenne jó a megadott freemailos címed.

  ZSuzsa

 4. Amaranta

  Nagyon klasszak ezek a pólók! Azt még áruld el, hogy azután festitek, hogy összetekertétek? Lehet, hogy buta kérdés, de nem szoktam festeni. Én arra tippelek, hogy igen.

 5. violini

  A rácalmási festés után áradoztek a lányok a Domestosos kezelésekről. Esetleg? Vesztenivalód nincs. És kár lenne érte, csinos darab!

 6. admin

  Amaranta,
  Igen, előbb ‘formázni’ kell a pólókat, azaz megfelelően hajtogatni és utána festeni.
  Ettől lesznek ilyen izgalmasak!

  Zsuzsa

 7. admin

  Violini,

  Csak azért nem mertem a D.-hoz nyúlni, mert sajnos a pólónak nem az eredeti színe ez a kékes-szürkés. Attól féltem, hogy akkor ott egy sokkal világosabb folt lenne. Vagy csináljak alulra egy ‘sormintát’?

  ZSuzsa

 8. Miller

  nagyon jók ezek a pólók főleg a szivárvány színű 😀
  kár hogy nem tudom hogy kell olyat csinálni 🙁

Szólj hozzá Te is!

Oldalak

Témakörök

Keresés

Archívum

2021. december
h k s c p s v
« nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Egyebek