A 2008. július havi bejegyzések

Táborozni készülök…IV.

2008. július 31. csütörtök

Az eszközöket már el tudom helyezni magam körül, de még van egy két fontos dolog.

Pl. hova tegyem a szemetet? Én nem szeretem ledobálni, ezt otthon sem így csinálom, ezért ide is varrtam egy kis szemetes zsákot.

szemetes zsákom

Tovább.. »

Tündérek…

2008. július 30. szerda

Nem tudtam ennek a mintának ellenállni, bár menetközben már megbántam, hogy nekiláttam.júliusi tündér

A végeredménnyel semmi bajom, de a minta kivarrása kissé bonyolult volt. 26-szor !! fűzette át velem a cérnákat, amit én kicsit túlzásnak tartok, de ha már elkezdtem…

Nem tudom, mi lesz belőle. Kép biztos nem (hely már nincs a falon :o))). 

Egyenlőre én csak az aktuális havit varrtam ki, de a többi is nagyon édes! Mihez kezdenétek vele? Ötlet?

Táborozni készülök…III.

2008. július 30. szerda

zsebes tároló székre

Ennek az (elnevezhetetlen) dolognak több funkciója is van.

Egyrészt párnaként funkcionál, puhább, kellemesebb érzés….:o)))

Másrészt  újabb zsebecskék, ahova pakolni lehet. Szerintem, aki már jobban ‘beleásta’ magát a foltvarrásba, az tudja, hogy mindig van millió dolog, ami jó, ha kéznél van. Ennél jobban nem is lehetne! Tovább.. »

Táborozni készülök…II.

2008. július 29. kedd

itt tartunk

A foltvarrós táborokra jellemző, hogy sok-sok kedves varrogatni, alkotni szerető hölgy jön össze, de hely általában annál kevesebb jut egy emberre. Ezért aztán próbálkozom ezt a picit minél jobban, praktikusabban beosztani. Na jó, tudom, olyan nem lesz, mint otthon, de igyekszem.

Tovább.. »

Táborozni készülök…

2008. július 28. hétfő

Már egy jó ideje vágyom arra, hogyha elmegyek egy táborba, ne kelljen már minden szükséges hozzávalót újból és újból összeszedni, hanem legyen egy olyan „készletem”, amit csak felnyalábolok és már indulhatok is.  Miután én is, mint minden igazi foltvarró gyüjtögető életmódot folytatok, már az eszközökből  van minden 2x vagy többször…

De szeretnék hozzá egy saját kis garnitúrát is, mint pl. ollótartó, szemetes, varrógép letakaró, stb.

Most eljött ennek is az ideje, nekiláttam. Törekedtem arra, hogy egységes legyen, mind az anyagok, mind a színek,minták. Így esett a választásom egy egyszínű zöld és egy szép ehhez minden szempontból illeszkedő, sárga alapon lila apróvirágos pw. anyagra.

Tovább.. »

Apróságok…már megint

2008. július 24. csütörtök

Annyira mást kellene csinálnom, de már megint nekiláttam ‘játszani‘….. Pl. van jópár UFO-m, amit be kellene fejeznem.

Már megint a neten nézelődtem és találtam ezt a mintát, aminek nem tudtam ellenállni. Megvettem és másnap nekiláttam, ki is varrtam egyet. Ugyan a gyerekek már nagyobbacskák, de ilyen kis apróságoknak mindenki örül.

 elefani

A pocakja a pénz vagy egyéb apróságtartó. Cippzáros, amit szintén a hímzőegységgel varrtam bele. Annyira ez sem pici, kb. 18 cm magas az orrmányától a talpáig. Eltartott vagy 2 órát, míg elkészült.

NEM SZABADNA a neten nézegetnem!!!

Recycled- ágyneműk

2008. július 24. csütörtök

Nem is tudom melyik volt előbb: egy sima egyszerű fehér párnahuzat….vagy egy aranyos minta, ami nagyon megtetszett. Na, mindegy is, ilyen lett, mikor találkoztak.

párnahuzatok

 A kis ‘magamutogató’ macim keresztszemes öltésekkel készült. Hát sajnos ezt sem én varrtam a kis kezemmel, hanem Aurorával közösen alkottuk. Nekem erre sem idő, sem türelmem nem lenne.

Tovább.. »

Oldalak

Témakörök

Keresés

Archívum

2008. július
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Egyebek