Táborozni készülök…

Már egy jó ideje vágyom arra, hogyha elmegyek egy táborba, ne kelljen már minden szükséges hozzávalót újból és újból összeszedni, hanem legyen egy olyan „készletem”, amit csak felnyalábolok és már indulhatok is.  Miután én is, mint minden igazi foltvarró gyüjtögető életmódot folytatok, már az eszközökből  van minden 2x vagy többször…

De szeretnék hozzá egy saját kis garnitúrát is, mint pl. ollótartó, szemetes, varrógép letakaró, stb.

Most eljött ennek is az ideje, nekiláttam. Törekedtem arra, hogy egységes legyen, mind az anyagok, mind a színek,minták. Így esett a választásom egy egyszínű zöld és egy szép ehhez minden szempontból illeszkedő, sárga alapon lila apróvirágos pw. anyagra.

 sewing angel

Természetesen különböző varrással kapcsolatos hímzésekkel díszítettem. Az angyalkát hova is hímezhettem volna jobb helyre, mint a varrógép letakaróra. Ez a minta az elején középen van. ( nem ilyen görbén varrtam, a letakaró nem sima felületen fekszik :o)))

varrógép letakaró

Nem vittem túlzásba, egy téglalap két oldalt szalagokkal össze lehet kötni és kész! Szerintem ennyiből már látszik, hogy a varrógép jelenleg használaton kívül van!

Miután a hátulja elég nagy üres felület, oda is kellett valami minta. Ide nem hímeztem, hanem tűztem. A kettő között a különbség, hogy az elejére az angyalt csak a zöld anyagra hímeztem, majd jött rá a vatelin és a bélés. Addig a hátuljára a tűzés ( gépi ) akkor került, mikor már elkészült a 3 réteg. Itt a Holice Turnbow quilt mintáiból általam összekombinált tűzés.

  tűzésminta

Foly.köv. holnap.

 



6 hozzászólás érkezett ehhez a bejegyzéshez

  1. KicsiKató

    Gyönyörű lett ez a tűzés (is:)) Már várom a holnapi folytatást:)

  2. Endy

    Nàlam is tervbe van vève, de amikor nagyritkàn a varrògèphez jutok biztos, hogy valami màst kell csinàlnom…!Gratulàlok, eredeti.

  3. Katbo

    Nagyon tetszik a blogod. Nézz be hozzám, meglepetés vár.

  4. admin

    Szia KicsiKató,

    akkor elleszünk a héten! :o)))

    Zsuzsa

  5. admin

    Szia Endy,

    Örülök hogy tetszik, köszönöm szépen.

    ZSuzsa

  6. Ági

    Kukkants át a blogomba!!

Szólj hozzá Te is!

Oldalak

Témakörök

Keresés

Archívum

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Egyebek