A 2008. március havi bejegyzések

Virág mentés

2008. március 30. vasárnap

Ismét megmentettem egy virágot!!

Nem sűrűn járok a nagy áruházakba, de a virágos, ill. kertészeti részeket semmi pénzért sem hagynám ki. Mostanában kezdtem rászokni, hogy megmentek mindig néhány virágot az áruház gondokodásától… Ahol van kertész, ott nincs is nagy gond, de az élelmiszer jellegű boltokban sajnos néha találkozom hálátlan sorsú virágokkal. Ma egy amarilist vásároltam –mentettem meg– ami a pici zacskóba bezárva már erősen hajtott, hozta a virágait és szeretett volna kiszabadulni.

amarilis.jpg

Elültettem, de kicsit furcsán néz ki, mert szegény a zacsiban ilyen derékszög formára tudott csak nőni. Bízom benne, hogy a napfény majd hamar kiigazítja.

Legszívesebben megvettem volna az egész sort….

A múltkor egy orhidea jött haza velünk Már nem is tudom mennyi van, 7? vagy 8?….és ez mindig így megy.

És akkor nem is meséltem még a kaktuszaimról. :o)))

Lassan jön annak is az ideje.

Számvetés…

2008. március 30. vasárnap

Megvan az első díjazott quiltem!!! (lásd az előző bejegyzést)

Eddig csak egy helyezett (első!) quiltem volt, a kislányomról készített portré. De ugye avval nem járt az eszmei elismerésen és a sok-sok tapasztalaton kívül semmi.

De evvel igen (azaz a „Csipkés” című quiltemmel), már mutatom is milyen kincseket kaptam. Többek között a Gütermann-Sulky cég ajándékát:

a díjam

Ez tulajdonképpen egy gyöngyfűző készlet (kiegészítve még néhány hasznos G-S. termékkel), ami tartalmaz mindent, ami egy gyöngyfűző álma. Na, majd meglátjátok, milyen csodákat fogok ebből alkotni!!

„Régi motívumok a jelenben” c. kiállítás

2008. március 30. vasárnap

beküldött quiltem

A B&ZS Stúdió Kft által kiírt pályázatra beküldött munkákból nyílt kiállítás a Magyarok Házának első emeletén ( Budapest V.ker. Semmelweis u.1-3.). Miután én is pályáztam , az én remekművem is itt látható, 2008. március 31.-től április 15.-ig, minden hétköznap 14-18-ig és szombatonként 10-18-ig. Tovább.. »

Recycled – A farmer második élete

2008. március 18. kedd

A hétvégén nem vittem túlzásba az alkotást, így csak ilyen apróságokat készítettem.

Egy kidobásra szánt farmer nadrág (a nem elasztikus változat) szárából készült. Mivel a kis szütyő nem nagy, jó pár kijön egy nadrágból. Kipróbáltam a rojtos verziót és a sima hímzett szélűt is.

ujrahasznositott-farmer.jpg

Tovább.. »

Egy kis kitérő

2008. március 18. kedd

Mivel nem csak szellemi táplálékra van szüksége az embernek -nekem sem :o)))-, így sütögettem egy kicsit.

Nagyon szeretek kelt tésztákat, kenyereket sütni. Ez is egy hobbi, talán kicsit hasznosabb is, mint a foltvarrás. Minden másnap készül valami csoda, időnként egy kis édes kiegészítéssel. Ez egy egyszerű kakaós kalács, giga csiga, hiszen alig fért el kettő egymás mellett!

Ilyen volt, mikor még csak kelt

 csigak.jpg    

és ilyen lett, mire megsült.

megsult.jpg

Hmmm, érzitek az illatát?!

A legújabb próbálkozásom

2008. március 13. csütörtök

Próbált már valaki függönyre hímezni?

Egyszerű, sima, minta nélküli organzára?

Az egész a kislányom kollégiumi szobájával kezdődött. Már az első alkalommal kiszúrtam a közel 100 éves , megsárgult és szakadt függönyt. Aztán egy darabig nézegettem a boltokban a függönyöket, de én méreg drágának tartottam. Mígnem véletlen ráakadtam egy darab (3,85 m) maradék függönyre. Semmi minta, egyszínű fehér és az ólom csík az alján. És ami a lényeg, nagyon olcsón. Igaz ez egy kicsit még sok is az ablakra, de a felesleget levágtam,- jelenleg azon próbálkozom-, a függönyt pedig készre megvarrtam ( behúzó, stb.) Tovább.. »

‘Cathedral windows’ másképpen

2008. március 13. csütörtök

A csoportunkban kitaláltuk, hogy mindenki ugyanannyi és ugyanolyan anyagot kap, ki mit tud belőle alkotni.Természetesen meghatároztuk a méretet is, kb.60x60cm. Ez az én ‘variációm erre a témára’. Idővel felkerül majd az összes a csoport honlapjára. Ez egy közkedvelt minta, amit én most egy egészen más módszerrel készítettem el, mégpedig a hímzőegységgel! (Itt még nincs teljesen befejezve.Amint lesz róla egy jó kép felteszem.)
feketequilt.jpg
részlet feketequilt-reszlet.jpg

Mindenegyes kört így készítettem, először a kiválasztott mintával kivarrtam ( hímeztem) majd összeállítottam a blokot.

Mutatom képekben is, sokkal jobban érthető lesz. Tovább.. »

Oldalak

Témakörök

Keresés

Archívum

2008. március
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Egyebek