A 2008. október havi bejegyzések

No comment…

2008. október 31. péntek

rózsaszín párnácskák

Apróságok…

2008. október 28. kedd

variációk

Ezennel elkezdetem a karácsonyi készülődést, azt hiszem…mert hogy egyre több apróságot varrok.

Néhány bevásárló táska, különböző díszítéssel. Mikor épp milyen kedvem van…

Mai reggelem…

2008. október 28. kedd

kinyílt az első virág

Így fogadott.

Az év közben valamiért úgy döntött, hogy nem akar tovább élni és az összes levelét ledobta egyik pillanatról a másikra. Rendesen visszametszettem és kivittem az erkélyre, ahol a nyár folyamán nagyon szépen összeszedte magát. Kihajtott, szép dús növény lett. Aztán elkezdett virágozni…

a terítővel együtt

Kipécéztek….

2008. október 28. kedd

..és nem is kevesen, Erika, Gina, KicsiKató, Bea, Márta néni.

A hosszú hétévégén nem voltunk itthon, így csak most tudom ezeket leírni.

Megpróbálok összeszedni 7 említésre méltó dolgot magamról, de a továbbiak megjelölésétől most eltekintenék. Szerintem már mindenkihez eljutott ez a játék.

1. Nem szeretem az ilyen és hasonló játékokat, sohasem vettem részt az ilyenekben.(most kivételt teszek, mert olyan szépen kértétek)  Gyermekkoromban is mindig nálam szakadtak meg a lánclevelek, stb.

2. Útálom a diót, mogyorót, kókuszt, mákot, lekvárokat, így elég kevés olyan sütemény (édesség) maradt, amit szeretek. A csokoládéból is a keserű étcsokoládé a kedvencem.

3. Mindig az ellenkezőjét csináltam, mint amit követeltek tőlem. Még véletlen sem!! Volt ( van) bennem egyfajta ellenkezés. Ha kell valamit…akkor nem! Ha nem muszáj…már mindjárt más. Valószínűleg ezért sem tudok én megrendelésre varrni …

4. Most már tudom, sokkal jobban meg kellett volna bíznom a saját megérzéseimben. Az elműlt 40 év alatt ez szépen beigazolódni látszik.

5. Alapvetően egy vidám ember vagyok, kevés önbizalommal. A legrosszabb ebben az, hogy ezt tudom, de mégsem tudok ellene tenni semmit.

6. Nem szeretek a központban lenni, mindig a pálya széléről szemléltem az eseményeket. Ez nekem bőven elég. Így aztán igen csak zavar, ha már kettőnél többen figyelnek rám.

7. A család a legnagyobb támaszom, rengeteg megértést és segítséget kapok tőlük, amiért roppant hálás vagyok. Nélkülük  nem jutottam volna el idáig.

 

Konyhai kéztörlők

2008. október 27. hétfő

Ha adott egy konyhai kéztörlő ( törölköző) és egy tálalátét, pillanatok alatt elkészül. Szerintem ajándéknak is kitűnő.

Nekem épp egyik sem volt kéznél, így varrtam. 

kéztörlők

Tovább.. »

Bengáli tigrisem születése…III.rész

2008. október 22. szerda


Ott hagytam abba az előző részt, hogy mindig csak vagdosom a darabkákat, építgetem a tigrisem. Nagyon oda kell figyelni, hogy milyen színeket anyagokat használunk fel, ugyanis ezen semmivel nem tudunk később módosítani, ha már levarrtuk. Javasolt sokszor távolról megnézni és figyelni az összhatást, ill. azt hogy minden a helyén van-e.

applikált tigris

Tovább.. »

Bengáli tigrisem születése…II. rész

2008. október 20. hétfő

Ebben a részben megpróbálom részletesen -sok képpel- bemutatni, hogy is készül a „fusible appliqué”, azaz az applikációnak az a fajtája, mikor az anyag ideiglenes rögzítéséhez ragasztófátyolt használunk.

fusible appliqué

Tovább.. »

Oldalak

Témakörök

Keresés

Archívum

2008. október
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Egyebek