A két kedvenc…

Kedvenceim

Kedvenceim

Ez a kis kék öntözőkanna nemrég került hozzánk, azóta is a kedvencem. Már olyan régóta vágytam egy olyanra, amivel könnyedén meg tudom öntözni az ilyen aprócska virágokat, kaktuszokat. ( lehet vagy 2 dl-es :o))) A kis kaktuszról már évek óta én gondoskodom, amit az idén igen sok virággal hálált meg.

Teljes pompájában

Teljes pompájában

Maga a növény nem is látszik. A legizgalmasabb ebben az, hogy több napon keresztül kinyitogatja őket, majd este becsukja. Így van időm mindig megcsodálni.

Ez öreg mamillaria

Ez öreg mammillaria

Ez már egy idősebb növény, de csodálatos színű virágokat hoz, általában koszorú alakban.

Ha majd kinyílik

Ha majd kinyílik

Ez a ‘nem kaktusz’ a tavalyi év meglepetése volt, mikor is kivirágzott. Sohasem láttam előtte ilyent, sőt azt sem tudtam, hogy ennek a  növénynek van virága!(Bár miért is ne lenne???)  Mint a képen látszik, már hozza a következőt !

xxx

Igazi vagy művirág?

Kb. 1 hónappal ezelőtt vásároltam és azóta semmi változást nem látok rajta. Talán csak néha, mintha nagyobbat ásítana….Tüneményes, de arra számítottam, hogy pár nap  alatt elszárad majd a virága.

kaktusz01

A meglepetés

Évek óta pont ugyanazt teszem vele, mégis az idén döntött úgy, hogy virágba borul! Mióta nálunk van, még sohasem láttam, milyen formájú és színű virágja van. Majd talán most!1 hozzászólás érkezett ehhez a bejegyzéshez

  1. magyar jánosné anna

    nagyon szépek a virágjaid nem csak a szemet
    gyönyörködteti hanem a lelket is

Szólj hozzá Te is!

Oldalak

Témakörök

Keresés

Archívum

2022. szeptember
h k s c p s v
« nov    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Egyebek