Szegfűk…

Elkészült

Elkészült

Nem volt kis munka annak ellenére, hogy az egész mindössze 56 x 56 cm-es.  Ezt is ki kellett próbálni! Meg ne kérdezzétek, miért!

Természetesen ez is egy applikáció. A kedvencem, ragasztottam a virágokat, amit előtte egy  Sizzix sablonnal vágtam ki.Már ez is igazi élvezet, ahogy pillanatok alatt elkészült egy maréknyi virág. Nem túlzok, egyszerűen nem lehet abbahagyni.  Így persze sokkal többet vágtam ki, mint amennyi ehhez a képhez szükséges volt.

felragasztva

Felragasztva

A háttéranyagra feljelöltem a helyüket, nem ám csak úgy összevissza…és felragasztottam. Innen indultam szombaton reggel és mégsem készültem el vele teljesen estére.

Felvarrva

Nincs maradék

Igen jó játék ez a “kivágósdi”. Megpróbáltam felhasználni a hulladékokat is. Ha jól megfigyelitek a virágot, a közepéből kieső szirmokból készült a középső virág, ill. a kis levélkék.

A technika neve gépi trapuntó, amivel folytattam.  Ennek leírását megtaláljátok Patsy Thompson oldalán, én is onnan tanultam. Kesztyűbélést használtam mindkét esetben. A virágok levarrásához pamut cérnát, így szinte láthatatlan.

Felvarrva

Felvarrva

Már kezd alakulni. Nekem tetszett felragasztva is, de most még jobb, bár még igen messze van attól, hogy kész legyen. Amikor minden kis virágot felvarrtam, kivágtam hátul a felesleges vatelint. Aztán fogtam egy másikat, és nekiláttam mindegyik virágot, levélkét újból körbevarrni. Evvel érjük el, hogy kiemelkedjen a háttérből.

Így:

középen már tűzve

középen már tűzve

És most jöhet a játék! Vannak napok, mikor jobban megy, van mikor kevésbé….

Mivel középre nem fért volna sehogyan sem a toll (feather) minta, ezért ott csak apró stipplinget tűztem. Kezdett alakulni. Én már láttam a lelki szemeimmel, milyen lesz készen!

Vannak bent hibák, de valamikor, valahol  el kell kezdeni.  Aztán letűztem a széleit is, most ilyen tollas kedvem volt. :o)))

A teljes kép

A teljes kép

A tegnap feltett kis szegfű csak a begyakorló darab volt, gondoltam mégsem élesben kellene kipróbálni ezt a technikát. Összefoglalva: tetszik, nem nehéz, csak sok idő. De fogom használni, lesz még folytatás!!!5 hozzászólás érkezett ehhez a bejegyzéshez

 1. Varga Györgyi

  Hű! Ettől teljesen odavagyok! A trapunto a kedvenc technikám, bár még csak a gyakoroljunk sokat majd kialakul fázisnál járok! Nagyon szép lett! A hibákról pedig csak ennyit: Segítenek nem elfelejteni, hogy tökéleteset csak Isten alkot! :O)

 2. Ági

  Ahh! Gyönyörű lett! Így készre varrva is látni, hogy rengeteg időd van benne, de megérte :-))

 3. KicsiKató

  Most megfogalmazódott, miért járok vissza hozzád újra és újra és mit szeretek benned a legjobban… Persze gyönyörűen varrsz és nagyon tetszik a színvilágod és technikailag is remek vagy, de amit a legjobban szeretek, az a kalandvágyad, hogy újabb és újabb dolgokat próbálsz ki és eszelsz ki, hogy tanulni akarsz és nem félsz begyakorolni az ismereteket… Ez tetszik nagyon:) Meg a kép:)))

 4. Lonci

  Ezt nevezem, nagyon szép lett:-)))

  Sizzix géppel stancolt virágokat én még csak filccel próbálta, de tényleg nagyon jól lehet használni.

 5. Adél

  Teljesen odavagyok.Hogy ez milyen szép.Most már biztos ,hogy kell nekem is egy sizzix.Meggyőztél.:)

Szólj hozzá Te is!

Oldalak

Témakörök

Keresés

Archívum

2020. május
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Egyebek