Guruljunk tovább…(hosszú)

Davidikum

Davidikum

Ahogy megyünk egyre közelebb az állatkert felé, láthatjuk a Davidikum épületét oldalról. (Egy korábbi képemen pont a másik oldalát mutattam.)

Viadukt

Viadukt

Láttátok már alulról a Viaduktot? Most épp felújítják és fel van állványozva egy része.

Betekeints Völgy

Betekints völgy

A csodaszépen felújított Betekints völgy bejárata a Betekints Hotel felől. Mi jártunk itt előző év őszén is, láttuk az építkezést.És  ugyancsak láttuk a több éve elhagyatott, magára hagyott völgyet. Valamikor a 60-as években ez itt egy vidámpark volt, egy kis csónakázó tóval, kisvasúttal. Kb. 1 éve összegyűjtöttem a neten fellelhető képeket a régi állapotról. Hát persze, hogy most nem találom! Ha előkerülnek visszatérek még rá pár mondat erejéig.

Bejárat

Bejárat

Olyan, mint egy mese díszlete, ugye?! Mindegyik kaput kipróbáltuk már!

Játszótér

Az egyik játszótér

A gyerekeknek ez maga a paradicsom! Több játszóteret is kialakítottak.

Állomás

Állomás

Ez volt réges-régen a kisvasút egyik állomása.Helyesebben azt építették át, megőrizték a jelennek.

Nyugalom

Nyugalom

Van élet itt is! Békák, kacsák és amit még mi nem láttunk….Bár nem nagyon zavarja őt a zsivaj.

A tó

A tó

Íme a tó, amit kitisztítottak, hiszen a vége felé már csak egy sáros pocsolya volt. Egy kis sziget ill. stég is van rajta.

A templom

A templom

Most nem mentünk el odáig, de szépen felújították a jezsuita templomot, ami most különböző kiállításoknak ad méltó helyet. Én ugyan még bent nem voltam, de ami késik….Talán megér ez is egy külön posztot.

tovább

tovább

Menjünk tovább, keresztül a parkon.Több útvonalat is választhatunk.  Most erre voltak a legkevesebben, tudtunk haladni. Itt ki is érünk a parkból..

Gulyadomb

Gulya-domb

irány a Gulya-domb! Mivel ez egy kis erdő, sajnos itt már nincs szépen kikövezett bicikliút, helyenként gödrök és sár, ahogy egy erdőhöz illik.

Tűzrakó helyek

Tűzrakó helyek

Mondja valaki, hogy a zöld szín nem nyugtat! Ezen a részen tűzrakó helyeket alakítottak ki, ahol biztonságosan sütögetheti mindenki a pecsenyéjét.

Esőház

Esőház

Amúgy több, különféle tanpálya van ill. kettő kilátó, de ezeket is majd máskor. Most mentünk tovább.

Hazafelé

Hazafelé

Elindultunk hazafelé, egy olyan vadonatúj részen, amit még most aszfaltoznak.  Itt már ez a rész készen van és jó széles, de …

Egszercsak..

Egszercsak..

A lakótelep közepén elfogy az aszfaltos út. Nem baj, jó nekünk a murvás is.

nyomvonal

nyomvonal

És mi van akkor ha ez is elfogy?

Vége

Vége

Itt a vége, fuss el véle!Mintha kicsit bizonytalanok lennének…

Az érdekes csak az, hogy ennek a folytatása az Egyetem úton már teljesen készen van, sőt innentől kezdve hazáig már bicikliúton tudtunk menni.

Ez a kis kiruccanás nem volt több, mint 14 km és csak azért tartott több, mint 2,5  óráig, mert minden görbe fánál megálltunk fényképezni.

(Megjegyzés: a képeken nem csak véletlen nem látszik szemét, hanem NINCS. Most még olyan szép tiszta minden, majd megnézzük a nyár végén is!)

Még maradt olyan sok minden, amiért érdemes lesz pár képet készíteni, ill. bejegyzést írni. Majd legközelebb…Szólj hozzá Te is!

Oldalak

Témakörök

Keresés

Archívum

2021. október
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Egyebek