Meglepetések…

..avagy az idén karácsonykor sem maradunk virág nélkül!
A márciusban már bemutatott szép kis amarilis úgy döntött, az idén még egyszer virágzik. A pihentetés után mind az öt levele szépen lepotyogott, vizet nem kapott egy ideig, aztán most kibújt a bimbó a hagymából és irtózatosan gyorsan nő!

Kevésbé volt meglepetés, hogy az egyik orchideánk is virágozni fog. Hiszen a virágszár már egy jó pár hete nő. A kérdés csak az, hogy hány db virág és milyen lesz rajta. (igyekeztem a vásárláskor hozzá mellékelt címkéket eltenni, amin látszik a virág, de ez nem mindig sikerült. Így egyik- másik meglepetés lesz még nekem is!) Mai állás szerint 10 biztosan és fehér.

A következő meglepetés, hogy az egyik véletlenül szaporított orchideánk is hozza a virágszárat….ő ezt már egyszer eljátszotta, de akkor nem sikerült kinevelnie a virágokat rajta. Fáradhatatlan, ismét megpróbálja. Én örülnék a legjobban, ha sikerülne neki.

A tegnap esti meglepetést pedig egy egyszerű kis növényke szerezte. Viszonylag sok van a nappaliban, én pedig nem érek rá minden nap mindegyiket végig bogarászni. De tegnap épp arra jártamban tűnt fel ez a csoda….

Még nekem soha sem virágzott, hisz még olyan kicsi!!
A kaktuszok már a pincében telelnek, de ezeket  a pozsgásos, ill. nem igazi kaktuszokat nem vittem le, mert ők nem bírják ki egész télen víz nélkül.
Hű, ha nekem egy üvegházam lenne…!!!4 hozzászólás érkezett ehhez a bejegyzéshez

 1. bruercsi

  Mennyi szépség és ajándék a természettől! Látszik, hogy hálásak a sok szeretetért!

 2. ezkriszti

  Hű, de remekül időzített ez az amarilisz! Szépek nagyon.

 3. Monika

  Jujj,de szépek!!!! Irigykedem….:)
  Úgy örülök én is,amikor meglep egy virág a virágzásával.Itt a Múzeumban is van egy virágocskám,egy nagyon kedves kolleganőmtől maradt rám és elkezdett virágozni.Nagyon kis szerényke,de én szeretem!
  Drukkolok az igyekvő orcideádnak!:)
  remélem az enyémek is virágzásra adják majd a fejüket!

 4. admin

  Ha kinyílnak, arról is hozok majd képeket, hogy ti is tudjatok bennük gyönyörködni.

Szólj hozzá Te is!

Oldalak

Témakörök

Keresés

Archívum

2021. október
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Egyebek