Kultúra quiltek…

avagy Peru szerintem.

Az idén Ildi kicsit változtatott a szabályokon és küldött egy emailt  ezekről a részvételi feltételekről.  Én nagyon nem szeretem a “muszáj” dolgokat, de ennek örültem, mert így nem kellett elköteleznem magam. HA lesz időm, kedvem és főleg ihletem készítek képet, ha nem …hát így jártam.

Alpaca

Az első képem: Peru  ill. ami nekem erről eszembe jut.Miért van az, hogy egyet nagy nehezen elkészítünk, majd  jönnek a jobbnál jobb ötletek…??

Ez most elég egyszerű volt, íme a képem rövid története :

Nagy sietségemben (lévén hogy megrögzött piacra járó vagyok) egyik alkalommal igen csak hideg volt és én nem vittem sálat. Kézenfekvő volt, hogy az első normális “szembejövő”sálat megveszem, nem fogok én fagyoskodni! Megláttam és megvettem egy széles, finom puha kávébarna sálat. Miután otthon kimostam, vettem csak észre rajta a feliratot: MADE IN PERU , ALPACA….(többi spanyolul)
Utánanéztem, milyen állat is ez, milyen fonal, stb. Innen tehát az ötlet: a képemen egy Peru hivatalos színeiben pompázó alpaca, a nyakában a sálammal.

a sálam Az érdekes az egészben az, hogy ugyanitt nem régen vettem alpaca fonalat is, de a színe sajnos nem lett volna jó a képhez. Így kicsit csaltam.

A technika : ragasztós applikáció. Először kivágtam egy fekete alpacát, majd egy részt fehér, két részt piros anyagból. Természetesen pár milliméterrel kisebbet, így keletkezett a kontúr. A háttér direkt ilyen színes, engem a nagyon tarka kötött pulcsijaikra és bojtos sapkáikra emlékeztet. A tüll pedig egyetlenegy cél szolgál a háttéren, tompítani a színeket.

A csíkos kerethez ragaszkodom, nekem nagyon tetszik ez a hatalmas kontraszt.(fekete-fehér)

A képemet elnézve ismét igazolódni látszik a mondás: a kevés néha több!

A többiek képe is itt látható: www.kulturaquiltek.blogspot.hu3 hozzászólás érkezett ehhez a bejegyzéshez

 1. Hamari Imréné

  Nem értettem a tüll funkcióját, de most már értem, bár szerintem fölösleges, mert a perui anyagok, gyapjúk szine annyira rikító, és ők nem tompítják semmivel. Az igaz, hogy a kevés néha több, de nem itt, mert A4.be így több mindent tudtál beletenni, és itt ez a cél.

 2. admin

  Kedves Márta néni,
  Nagyon izgalmas ez a játék, csak attól félek, hogy nem lesz mindegyik országhoz ötletem.Ebben az esetben szerencsém volt. Legszívesebben sok kicsi színes bojtos sapkát varrtam volna….de ennek egyszerűbb volt a megvalósítása.

 3. Hamari Imréné

  Majd megjön a kedved, lesz mindig két hónap. A szines sapkái nekem is eszembe jutottak, Dolányinak láttam egy kiállításon őket, de az nagy volt, nem A4.
  Csehországról nekem leginkább a Sörgyári capricco jut eszembe, vagy Hrabal mikor a galambokat eteti a kórházablakban, de szerintem hülyének néznének.

Szólj hozzá Te is!

Oldalak

Témakörök

Keresés

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Egyebek