Ezt sem én találtam fel…

sajnos, de legalább tudom már mire jó és hogyan működik!

hímzésem

Találtam a  piacon egyszer régen ( lehet az már 2 éve is) nagyon szép, hófehér damaszt párnahuzatokat.Először megfesteni szándékoztam de annyira tetszett, hogy megkegyelmeztem neki és inkább hímeztem rá egy mókás, kockás makkot (elég nagy, amekkora a nagy hímzőkeretbe belefért). Szép lett, tetszett. Csak egy gond volt vele: a gombolása.

Volt egy gomboló pántja, amin vízszintes gomblyukak voltak és volt szemben a másik, amin meg függőleges gomblyukak voltak. Ennyi, se gomb, se semmi más.

Aztán egyszer jártamban keltemben a piacon találtam elég fura gombnak kinéző tárgyakat. Amikről idővel kiderült, hogy pont ilyen problémák áthidalására jó, azaz

így működik

megtaláltam a duplagombot! A képen jól látszik, műanyag és mintha két gomb összenőtt volna.

begombolva

Egyik felét a vízszintesbe, a másik felét a függőlegesbe gombolva tökéletesen zár.

Erre azóta vártam, a párnahuzatok pedig szépen pihentek a szekrényben, egyszer sem használtam még. De majd most!

Lehet, hogy ez csak nekem volt újdonság, de nem tudtam arról, hogy ilyen is létezik. Felénk ezt a trükkös módszert nem használják.1 hozzászólás érkezett ehhez a bejegyzéshez

  1. lomaquilt

    Régen az NDK-ban ilyen műanyag kettős gombokkal záródtak az ágyneműk. Kétféle nagyságban lehetett kapni. Mivel két ágynemű garnitúrát vettem, a gombokat is megvettem hozzá és amikor az NDK-ban jártam, mindig vettem egy csomag ilyen gombot, mert úgyan mosáshoz kivettem, de azért sajnos törékenyek voltak. Aztán a magyar cérnagombokból csináltam kettős gombokat.

Szólj hozzá Te is!

Oldalak

Témakörök

Keresés

Archívum

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Egyebek