A tökéletes kenyér…

Ez a recept címe, nem én találtam ki :o)))

DNK kenyér

Innen vettem ennek a dagasztás nélküli kenyérnek a receptjét.

http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2007/07/tkletes-lukacsos-ropogs-szl-kenyr-ezt.html

Elkészült az én variációm is. Íme egy kép, mikor már meghűlt annyira, hogy felszelhettem és megkóstolhattam.

DNK kenyer

Egyszer mindeképp ki kell próbálni! Több érdekesség is van benne, pl. hogy fedett jénai tálban sül és persze, hogy nem kell dagasztani, stb…



4 hozzászólás érkezett ehhez a bejegyzéshez

  1. Abile

    Húúú, ez csodásan néz ki. Szinte itt érzem az illatát az orromban. Jól értelmeztem, hogy nem kell hozzá kenyérsütő gép??

  2. admin

    igen, jól.
    A sütőben sült.

  3. Cicvarek

    Sue, nagyon jól néz ki!
    Amikor már beköszönt a hűvös idő és nem átallom bekapcsolni a gázsütőt, akkor én is szinte mindig ott sütöm a kenyeret. Ha van kedved, akkor próbáld meg a 1,5 óráig kelesztős változatot, én ezt szoktam sütni.
    http://cickonyha.gportal.hu/gindex.php?pg=12010453&nid=4093819

  4. Hamari Imréné

    Hatvan dekás kenyérér nem gyújtom be a sütőt. Nálam két kiló lisztből sül, öt deka az élesztő, három kiló kb a kész kenyér, amit négy vekniben sütök ki, megy a fagyasztóba, és hetente csak egyszer kell sütnöm. Ja, és a nyers tésztából egy kisalmányit elteszek kovásznak. De a titok a liszt, itt a közelben van egy malom Ónodon, csodálatos a lisztjük. Nagy tételben vásároljuk.

Szólj hozzá Te is!

Oldalak

Témakörök

Keresés

Archívum

2020. augusztus
h k s c p s v
« nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Egyebek