A tökéletes kenyér…
Ez a recept címe, nem én találtam ki :o)))
Innen vettem ennek a dagasztás nélküli kenyérnek a receptjét.
http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2007/07/tkletes-lukacsos-ropogs-szl-kenyr-ezt.html
Elkészült az én variációm is. Íme egy kép, mikor már meghűlt annyira, hogy felszelhettem és megkóstolhattam.
Egyszer mindeképp ki kell próbálni! Több érdekesség is van benne, pl. hogy fedett jénai tálban sül és persze, hogy nem kell dagasztani, stb…
2008. november 13. csütörtök - 15:34
Húúú, ez csodásan néz ki. Szinte itt érzem az illatát az orromban. Jól értelmeztem, hogy nem kell hozzá kenyérsütő gép??
2008. november 13. csütörtök - 16:05
igen, jól.
A sütőben sült.
2008. november 14. péntek - 12:14
Sue, nagyon jól néz ki!
Amikor már beköszönt a hűvös idő és nem átallom bekapcsolni a gázsütőt, akkor én is szinte mindig ott sütöm a kenyeret. Ha van kedved, akkor próbáld meg a 1,5 óráig kelesztős változatot, én ezt szoktam sütni.
http://cickonyha.gportal.hu/gindex.php?pg=12010453&nid=4093819
2008. november 16. vasárnap - 18:52
Hatvan dekás kenyérér nem gyújtom be a sütőt. Nálam két kiló lisztből sül, öt deka az élesztő, három kiló kb a kész kenyér, amit négy vekniben sütök ki, megy a fagyasztóba, és hetente csak egyszer kell sütnöm. Ja, és a nyers tésztából egy kisalmányit elteszek kovásznak. De a titok a liszt, itt a közelben van egy malom Ónodon, csodálatos a lisztjük. Nagy tételben vásároljuk.