Kalandjaink a Fertő tó körül…3.nap

Indulás

Harmadik napra pihenő napot terveztünk, csak a környéket szándékoztuk felfedezni.

Egészen más így biciklizni, alig vittünk magunkat valamit, az összes holmi maradt a szálláson.

Azért érdemes lett volna a két kerékpárt lemérni, tisztességesen megpakoltuk. Otthon szépen egy kupacba hordtunk mindent, amire úgy éreztük szükségünk lesz majd az út során, majd mikor elkezdetem bepakolni az oldaltáskákba, egymás után szórtam ki: ez sem kell,…. e nélkül is megleszünk,…. majd veszünk, ha mégis szükség lesz rá…stb.

Mönchhof

Nagyon szép kis falvakat, településeket láttunk az utunk során, pl. ilyen volt Mönchhof a kis szőlőlugassal a körforgalom kellős közepén.

Félúton

Kicsit máshogyan kell gondolkodni, amikor nem tudjuk magunkkal vinni a fél világot. Mikor megéheztünk vettünk valamit, de mindig csak annyit, amit meg is ettünk. Ebben a kuka melegben értelme nem volt bármilyen élelmiszer szállításának, tárolásának. Megtették ezt helyettünk a boltokban. A képen kicsit úgy nézek ki, mint egy ágról szakadt, aki végre kajához jutott! :o)))

Frauenkirchen

Frauenkirchen is nagyon szép volt, a kálvária ötletes: spirál alakban kellett felmenni a tetejére.

Kálvária

A templom

Elég sokat megnéztük. Sőt mondhatom bementünk mindegyikbe, amelyik csak utunkba akadt. Sok félét láttunk, szépet, díszeset, kicsit nagyot, romosat. De ezt muszáj megmutatnom.

Templom belső

Az orgona

A mennyezet

Jöhet a következő: Halbturn. A mai napig is magán kézben lévő barokk kastély, ami látogatható. Épp egy Afrika kiállítás volt soron.

Halbturn

Kastély hátulról

Körbejártuk és megnéztük a csodaszép parkját is.

Mesebeli kert

Még itt is volt kijelölt biciklitároló, fel vannak erre is készülve. Csak betámasztottuk a “gépjárműveket” és már mehettünk is gyönyörködni. Nem kellett félni, nem viszik el! Sem itt, sem máshol a túra alatt ezzel nem volt gond.

Ez a kis kiruccanásunk volt kb. 56 km .

3.etap

Mivel legurultunk a tó partra egyet fürdeni,  este 6 után értünk csak vissza a szállásra, ahol nem kis meglepetésünkre kulturális program várt bennünket. Minden héten kedden zenés estet szerveznek: bográcsgulyás partit, cigányzenével. Nekünk mind a gulyásról, mind a cigányzenéről más elképzelésünk van, de mit volt mit tenni? Alig vártuk, hogy hazamenjenek a zenészek és pihenni tudjunk, hiszen a következő nap hosszú lesz és Sopronig haza kell érnünk!1 hozzászólás érkezett ehhez a bejegyzéshez

  1. Kóczán Éva

    Látom a “kötelező” tej ott van melletted a padon!
    Minden elismerésem nektek, én kb. Harkáig bírnék eltekerni!

Szólj hozzá Te is!

Oldalak

Témakörök

Keresés

Archívum

2021. október
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Egyebek